Törzsvásárlói program
HU | ENG

2017 őszi-téli körömtrend

Az ősz beköszöntével a nyár élénk színeit felváltja az arany, az ezüst, a bíbor, a bordó, a padlizsán, a sötétzöld, a mélykék, a szürke, a taupe és a nude számtalan árnyalata. 

a 2017-es őszi-téli körömtrendek palettája nem bánik szűkmarkúan az ötletekkel.

Az ápolt kéz és a szépen formázott köröm éppen annyira fontos eleme az esztétikus megjelenésnek, mint a megfelelően összeállított öltözék, a gyönyörű smink és a stílusos frizura – és ahogy a hajviseletek és öltözködési irányzatok is változnak, úgy a körömápolás világában is mindig új meg új trendekkel találkozhatunk. Az évszakváltások alkalmával ez a tendencia felerősödik, hiszen a divat is igyekszik a természet változásaihoz igazodni. Az ősz beköszöntével a nyár élénk színeit felváltja az arany, az ezüst, a bíbor, a bordó, a padlizsán, a sötétzöld, a mélykék, a szürke, a taupe és a nude számtalan árnyalata. Annak pedig csak a képzelet szabhat határt, hogy a rendelkezésünkre álló palettával mit kezdünk, hiszen a 2017-es őszi-téli körömtrendek listája nem bánik szűkmarkúan az ötletekkel. Idén is nagy népszerűségnek örvendenek a csillámló fedőrétegek, a csíkok, a geometria formákkal kialakított minták, a negatív teret integráló megoldások, a különféle natúr manikűrök és a más-más színűre festett körmök. Persze ne feledkezzünk el a formázásról sem, és mielőtt fejest ugranánk a színek és díszítések világába, nézzük meg, melyek lesznek a szezon legnépszerűbb körömformái.

 

Formák

Az idei szépségápolási trendek nagy teret engednek az egyéniségnek, az egyedi igényeknek. Nincs ez másképp a körömformázással sem: nem nyúlhatunk mellé, akár a rövid, akár a hosszú, akár az ovális, akár a kerek, akár az enyhén szögletes, akár a mandula formájú vagy éppen a hegyes körmöket részesítjük előnyben.

 

NudeTrendi nude körmök

A nude a nőies és finom árnyalatok széles skáláját fedi le a púderrózsaszíntől a halvány tejeskávéig. Amellett, hogy roppantul kifinomult és elegáns viselet, nagyon sokoldalú is: a megfelelő árnyalatban sötétebb és világosabb bőrű hölgyeknek is jól áll, bármilyen színű és stílusú ruhát felvehetünk hozzá és már egy egészen kicsi extra csillogással is látványosan felturbózhatjuk.

 

 TaupeTaupe szín

A taupe közeli rokona a nude-nak, de míg az utóbbiban a bőr színéhez hasonló árnyalatok dominálnak, addig a taupe uralkodó felhangja a szürke. A nude-hoz hasonlóan rengeteg más színnel kombinálható, nagyon elegáns és kifinomult árnyalat, aminek szintén jól áll egy kis arany vagy ezüst díszítés.

 

Sötét tónusok

A hűvösebb hónapokban természetesen az olyan gyönyörű sötét árnyalatok sem maradhatnak le a legtrendibb körömszínek palettájáról, mint a bíbor, a bordó, a padlizsán, a mahagóni, a sötét méregzöld vagy a mély éjkék.

 

Arany, ezüst

Az őszi levelek színvilágával harmonizáló arany, és a hideg reggelek deres csillogását idéző ezüst szintén kötelező elemei az őszi-téli körömtrendeknek, legyen szó az egész körmöt fedő elegáns és finom páncélról vagy az alapszínre felvitt stílusos díszítésről.

 

Csillám

Csillogásból sosem elég: az arany és ezüst körmökhöz hasonlóan a csillámos manikűr szintén elmaradhatatlan szereplője az őszi-téli szezonnak. Magában is gyönyörűen mutat és akkor is fantasztikusan érvényesül, amikor csak kiegészítésként, egy-egy körmünket díszíti.

 

Fekete – nem lehet abbahagyni

A feketére lakkozott köröm megosztó jelenség – van aki imádja, és akad, aki soha nem próbálná ki, de egyvalami biztos: ha körömtrendekről van szó, ezt a színt nem kerülhetjük ki. Az idei őszi-téli szezonnak is meghatározó szereplője lesz, de ezúttal finomabb arcát tárja elénk: elsősorban más színekkel kombinálva, kiegészítő színként vagy díszítésként találkozhatunk vele.

 

Vörös – időtlen kedvenc

A vörös köröm örök klasszikus. Attól függően, hogy hogyan, milyen öltözékkel és kiegészítőkkel viseljük, lehet szexi, csábító, laza, vagány, virgonc és vidám – vagy mindez egyszerre. Az ősz beköszöntével kimondottan jót tesz a léleknek, ha a fakó napok hangulatát ezzel a tüzes színnel ellensúlyozzuk.

 

 

Több köröm – több szín

Míg korábban ez elképzehetetlen volt, ma már nemhogy nem okoz megütközést, ha körmünk egy, több vagy minden ujjunkon más színű, hanem kifejezetten trendinek számít – nemcsak a hétköznapi, de az elegáns stílusregiszterben is.

 

Geometrikus minták

A “térkialakítás” vagy a “térelosztás” szavakról talán a lakberendezés jut először eszünkbe, de mindenkit megnyugtathatunk: továbbra is a körmök díszítéséről beszélünk. Ha a köröm felületén más-más színű alakzatokkal, a negatív tér – azaz a festetlenül hagyott területek – integrálásával, vonalakkal, csíkokkal határozunk meg különböző tereket, amelyek együtt alkotnak egységet, azzal elképesztően látványos hatást érhetünk el.

 

Francia – vagy mégsem?

A francia manikűr fogalma mára már jelentősen kitágult. Míg a hagyományos natúr változat továbbra is népszerű, az utóbbi időben megjelentek és hatalmas sikert arattak a szokatlan színkombinációkban elkészített, a mosolyvonalat a természetes formájától eltérő alakzatokkal kiemelő és a fordított, azaz az alapvetően a körömágy környékére, a holdacskára, illetve az oldalsó körömsáncra koncentráló francia manikűrök is.

 

Mindent bele!

Végül lássunk néhány fantasztikus manikűrt, amelyekben szakembereink egyszerre három-négy trendet is ötvöznek.

 

Ha Te is kedvet kaptál ahhoz, hogy körmeidet egy gyönyörű manikűrrel vértezd fel a borongós napok ellen, keresd az A-lis Salon & SPA profi kéz- és lábápoló szakembereit! Várunk sok szeretettel!

 

 Érdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Halpedikűr Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Masszázs Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma