Törzsvásárlói program
HU | ENG

5 tény a szempilláinkról

Te is gyakran próbálkozol a tökéletes szempilla megalkotásával? 

Íme, öt tény a szempilláinkról, amelyek ismeretéBEN fenntarthatjuk azok szépségét és egészségét.

 

Könnyen megfeledkezhetünk róla, hogy a szempillák nemcsak kiegészítői megjelenésünknek – azok valójában megvédik szemeinket a por, az izzadtság, és még a napsugarak miatt jelentkező irritációtól is. Íme, öt tény, amelyek ismeretében fenntarthatjuk szempilláink szépségét és egészségét.

 

1. Ők is szerető gondolkodásra vágynak

Szempilláink ugyanabból készültek, amiből hajszálaink – így ahogyan a hajunk képes „koszolódni”, úgy a szempillák is. Szemeink védelme piszkos munka tud lenni a felgyülemlett portól, izzadtságtól és a szempillaspiráltól. Pilláink kíméletes tisztítását érdemes melegvizes borogatással kezdeni, majd bármilyen babasamponnal folytatni.

 

2. Változnak az idők

Amikor változást fedezünk fel szempillánk életében – olykor dúsabb, máskor ritkább, néha hosszabb, néha rövidebb –, olyankor nem csak a képzeletünk játszadozik velünk. Természetes módon elvékonyodhatnak a szálak – ahogyan a hajszálaink is elvékonyodnak az életkor előrehaladtával. Annak érdekében, hogy dús, gyönyörű szempillánk legyen, ajánlott növekedésserkentő termékeket használni: ilyen például a B vitamin is.

 

3. A göndörítők eltörhetik a szálakat

Az általános félelem szempilla-göndörítők esetében az, hogy tőből kitéphetik a szálakat. Van azonban ennél sokkal nagyobb probléma, ugyanis ezek az eszközök könnyedén kettétörhetik a szempillákat. Az agresszív, sietős nyomkodás helyett higgadtan, maximum 10 másodpercig alkalmazzuk göndörítőnket – mindezt óvatos, mérsékelt nyomással, szempillaspirál használatát megelőzően.

 

4. Túl hosszúra nőhetnek

A túl hosszú szempilla talán minden nő titkos álmai között szerepel, de lehetséges elérni azt a természetes hosszúságot, ami már kényelmetlen, sőt, fájdalmassá teheti a mindennapokat. Az olyan hormonok, amelyek túlságosan aktívak (ugyanazok, akik az összenőtt szemöldökért is felelősek), akár gyötrelmesen hosszúra is képesek növeszteni szempilláinkat. Aki hasonló problémával küzd, könnyedén megigazíthatja otthon is, de mivel ez egy jelentősen veszélyes procedúra, így érdemes első alkalommal felkeresni egy kozmetikust, és vele együtt „kitanulni a szakmát”.

 

5. A vízálló szempillaspirál irritálja őket

Azok az összetevők, amelyektől vízálló egy szempillaspirál, ugyanúgy végzik a dolgukat a szempillák tövében, és a vízvonalon is. Mivel a szempillák eredetileg arra készültek, hogy távol tartsák a port, így nem feltétlen tudják, mit kell tenniük, ha olyan vízálló társakkal kell dolgozniuk, akik szilikonból, vagy dimetikon-kopoliolból készültek. Ezeknek a „társaknak” a visszautasítása gyakran könnyező, viszkető allergiás reakciót válthatnak ki. Érdemes egy természetes összetevőkből készült, esetleg kifejezetten vegán, bio, organikus szempillaspirált választani, ami még parfümmentes is, így elkerülhető a viszketés.

 

Vigyázzunk szempilláinkra, hiszen ők is megvédenek minket! Érdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Halpedikűr Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Masszázs Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma