Promóciók | Törzsvásárlói program
HU | ENG

A száraz, vízhiányos bőr

A száraz és vízhiányos bőr nem csupán egy esztétikai probléma! Óvd bőrödet a kiszáradástól!

A víz testünk minden sejtjének, így a bőrt felépítő sejteknek is fontos alkotórésze. Fordítsunk ilyenkor külön figyelmet a hidratáció visszaállítására és a táplálásra. Óvjuk meg bőrünket a kiszáradástól.

Mi állhat a bőrszárazság hátterében, és mit tehetünk ellene?

A száraz bőr hátterében külső és belső okok is állhatnak, amelyek sokszor rajtunk kívül álló okok, sokszor azonban kellő odafigyeléssel elkerülhetők. A száraz bőr legtöbbször a nem megfelelő életmódra és a nem megfelelő bőrápolásra vezethető vissza. Ezek mindegyikén azonban tudunk változtatni, annak érdekében, hogy megelőzzük, vagy akár megszüntessük bőrproblémánkat. Ha valamilyen betegség vagy genetikai hajlam áll a háttérben, akkor érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a probléma gyökerére, és még több lépést tenni a bőrszárazság megszüntetése, enyhítése érdekében, és szükség esetén akár orvoshoz fordulni.

Amennyiben a száraz bőr kialakulásához külső tényezők vezettek, akkor tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ezeket a tényezőket elkerüljük, de mindenképp biztosítsuk bőrünknek megfelelő védelmet e hatásokkal szemben. Ilyenek lehetnek a szélsőséges időjárási tényezők (szeles idő, túlzott hideg vagy túl erős napsugárzás), túlzott légkondicionáló-használat, vegyi anyagok, illatanyagok, egyéb külső allergének hatása, nem megfelelő kozmetikumok használata.

Az életmódunkkal kapcsolatos tényezők szerencsére mind-mind rajtunk múlnak, így ebben az esetben a legkönnyebb a kezelés is. Sok esetben csupán az egészségtelen ételek állnak a háttérben, a helyes táplálkozás pedig máis megoldást jelenthet.
Bár rengeteg külső és belső ok felsorolható a bőrszárazság okaként, leggyakrabban a nem megfelelő kozmetikumok és tisztálkodószerek állnak a háttérben.

A „gyógyulás” természetesen minden esetben egy folyamat, amely annál rövidebb, minél több területen odafigyelünk arra, hogy szervezetünk a megfelelő mennyiségű és minőségű anyagokból táplálkozhasson.

Hogyan választhatjuk ki a megfelelő kozmetikumokat?

A legfontosabb, hogy a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat használjunk, ezért érdemes tisztában lennünk azzal, hogy bőrünk mely kategóriába sorolható. 

Csökkentsük, vagy kerüljük az allergizáló adalékanyagokat tartalmazó kozmetikumok és tisztálkodószerek használatát (ilyenek például a szappan, tusfürdő, öblítőszer, mosószer). Organikus kozmetikumok használata révén a száraz bőr oka legtöbbször azonnal megszűnik.

Kérd kozmetikusaink tanácsát, és válasszátok ki együtt a bőrtípusodnak megfelelő, tökéletes kozmetikumokat és kezelést!

LE SOIN AQUA-PHYT’S KEZELÉS VÍZHIÁNYOS, SZÁRAZ BŐRRE

A relaxáló szalonkezelés, száraz és kombinált vízhiányos bőrre is elvégezhető, s hatására a bőr újra hidratálttá és rugalmassá válik. A kezelés egy frissítő és hámlasztó tisztítással kezdődik. A pihenés élményét a Lympho-Energetic, nyirok-stimulációs masszázs teszi különlegessé, amely közben a borsmenta és a pálmarózsa fejtik ki hatásukat. Amíg felhelyezzük a lehúzható maszkot és megvárjuk a hatóidőt, Te kellemesen pihenhetsz, míg az aloe vera és a hialuronsav dolgozik bőröd egészségéért. A kezelést a bőrnek megfelelő Aqua Phyt’s krémmel vagy –folyadékkal zárjuk, az arcbőr pedig már az első kezelés után látványosan hidratáltabb lesz.

Otthoni kezelés

Reggelente érdemes magasabb víztartalmú hidratáló termékeket használni, éjszaka pedig segítsük a bőr regenerálódását magasabb zsírtartalmú készítményekkel. Mindehhez ajánljuk figyelmükbe az Aqua PHYT'S termékcsaládot, amelyet az egyedülálló eljárással készült, növényi eredetű hialuronsav gazdagít. 

A Soin Aqua-Phyt’s kezelés elérhető pesti és budai üzletünkben is.

Jelentkezz be hozzánk!

keratinos-hajkezeles

Sárkány Krisztina, kozmetikus, A-list Buda

 

 Érdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Halpedikűr Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Masszázs Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma