Promóciók | Törzsvásárlói program
HU | ENG

A száraz, vízhiányos bőr

A száraz és vízhiányos bőr nem csupán esztétikai probléma! Óvd meg bőrödet a kiszáradástól!

A víz testünk minden sejtjének, így a bőrt felépítő sejteknek is fontos alkotórésze. Fordítsunk különös figyelmet a hidratációra, és óvjuk meg bőrünket a kiszáradástól!

Mi állhat a bőrszárazság hátterében, és mit tehetünk ellene?

A száraz bőr kialakulásában külső és belső okok is szerepet játszhanak, amelyek sokszor – kellő odafigyeléssel – elkerülhetők. A száraz bőr legtöbbször a nem megfelelő életmódra és a nem megfelelő bőrápolásra vezethető vissza. Azonban ezek mindegyikén tudunk változtatni annak érdekében, hogy megelőzzük vagy akár megszüntessük bőrproblémánkat. Ha valamilyen betegség vagy genetikai hajlam áll a háttérben, akkor érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a probléma gyökerére, és még több lépést tenni a bőrszárazság megszüntetése, enyhítése érdekében, és szükség esetén akár orvoshoz fordulni.

 

Amennyiben a száraz bőr kialakulásához külső tényezők vezettek, akkor tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ezeket a tényezőket elkerüljük, de mindenképp biztosítsuk bőrünknek megfelelő védelmet e hatásokkal szemben. Ilyenek lehetnek a szélsőséges időjárási tényezők (szeles idő, túlzott hideg vagy túl erős napsugárzás), túlzott légkondicionáló-használat, vegyi anyagok, illatanyagok, egyéb külső allergének hatása, nem megfelelő kozmetikumok használata.

 

Az életmódunkkal kapcsolatos tényezők szerencsére mind-mind rajtunk múlnak, így ebben az esetben a legkönnyebb a kezelés is. Sok esetben már a helyes táplálkozás is megoldást jelenthet a kialakult problémára.


Bár rengeteg külső és belső ok felsorolható a bőrszárazság okaként, leggyakrabban a nem megfelelő kozmetikumok és tisztálkodószerek állnak a háttérben.

 

A „gyógyulás” természetesen minden esetben egy folyamat, amely annál rövidebb, minél több területen odafigyelünk arra, hogy szervezetünk a megfelelő mennyiségű és minőségű anyagokból táplálkozhasson.

Hogyan választhatjuk ki a megfelelő kozmetikumokat?

A legfontosabb, hogy a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat használjunk, ezért érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen bőrtípussal rendelkezünk.

Csökkentsük, vagy kerüljük az allergizáló adalékanyagokat tartalmazó kozmetikumok és tisztálkodószerek használatát (ilyenek például a szappan, tusfürdő, öblítőszer, mosószer). Organikus kozmetikumok használata révén a bőrszárazság a legtöbbször azonnal megszűnik.

Kérd kozmetikusaink tanácsát, és válasszátok ki együtt a bőrtípusodnak megfelelő, tökéletes kozmetikumokat és kezelést!

LE SOIN AQUA-PHYT’S KEZELÉS VÍZHIÁNYOS, SZÁRAZ BŐRRE

A relaxáló szalonkezelés száraz és kombinált vízhiányos bőrön is elvégezhető, hatására a bőr újra hidratálttá és rugalmassá válik. A kezelés egy frissítő és hámlasztó tisztítással kezdődik. A pihenés élményét a Lympho-Energetic nyirok-stimulációs masszázs teszi különlegessé, melynek hatását a borsmenta és a a pálmarózsa hatóanyagai egészítik ki. Amíg felhelyezzük a lehúzható maszkot, és megvárjuk a hatóidőt, Te kellemesen pihenhetsz, miközben az aloe vera és a hialuronsav dolgozik bőröd egészségéért. A kezelést a bőrnek megfelelő Aqua Phyt’s krémmel vagy folyadékkal zárjuk, az arcbőr pedig már az első kezelés után látványosan hidratáltabb lesz.

Otthoni kezelés

Reggelente érdemes magasabb víztartalmú hidratáló termékeket használni, éjszaka pedig magasabb zsírtartalmú készítményekkel segíteni a bőr regenerálódását . Bőröd otthoni ápolására a növényi eredetű hialuronsavat tartalmazó  Aqua PHYT'S termékcsaládot ajánljuk.

 

A Soin Aqua-Phyt’s kezelés elérhető pesti és budai üzletünkben is.

Jelentkezz be hozzánk!

keratinos-hajkezeles

Sárkány Krisztina, kozmetikus, A-list Buda

 

 Érdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma