Promóciók | Törzsvásárlói program
HU | ENG

Balayage melír a Redken professzionális hajfestékeivel

Illyés Gabriella Top Artist fodrászunk mesél nekünk a tökéletes Balayage melír titkairól és a professzionális hajfesték fontosságáról, amit szalonjainkban a Redken termékeivel érünk el.

 

Szeretem a természetes dolgokat és kerülöm azt, ami mesterkélt, erőltetett. A Redken számomra az a márka, ami a finishtermékekben és festékeiben is arra törekszik, hogy előhozza magunkból és a vendégből a legjobbat, a lehető legfinomabb módon.

Redken professzionális hajfestékek

A Redken hajfestékeit azért szeretem, mert mindig meglepnek azzal, hogy magas fényűek és rendkívűl széles színskálával olyan ragyogó és természetes hatást érhetünk el, amire másfajta festék nem képes. Kiemelném azt, hogy mivel képes vizet és proteint visszapótólni a hajba, ezért ápolja azt, és a hajunk nem csak szebb, hanem egészségesebb is lesz tőle.

Redken Színválasztás

Több típusú vendéggel van szerencsénk dolgozni. Van, aki pontosan tudja mit akar, van, akinek ötletei vannak, de nincs meggyőződve azoknak helyességéről, és vannak olyanok, akik teljes mértékben a szakértelmünkre bízzák magukat. Személy szerint a csapatmunkába hiszek, amikor színválasztásról van szó, nem szeretek erőltetni semmit. Saját munkáimmal, más fodrászok inspirációs fotóival megmutatom nekik, hogy mire gondoltam, mik a lehetőségeink. Gyakran keresek egy hasonló típusú nőt vagy akár hírességet, hogy könnyebben el tudják képzelni a végeredményt és az összhatást.

 

Balayage melír a Redken professzionális hajfestékeivel

 

Balayage festés a Redken professzionális hajfestékekkel

A Balayage szó francia eredetű és sepregetést jelent – ez az a festéstechnika, amit mindenki akar! Szerintem ez érthető, hiszen izgalmasabbá teszi a megjelenésünket. A végeredményt nagyban befolyásolja, hogy milyen alaphajszínnel érkezünk a szalonba és mit szeretnénk abból elérni. A szakembernek néha csalódást kell okoznia, mert dobozos festékkel foltosra festett hajból biztosan nem fog elsőre tökéletes balayage melír készülni, úgy ahogyan a fekete és sötétbarna hajban sem lesznek platina szőke tincsek. Gyakran az az első lépés, hogy festünk egy egységes, szép alapot, hiszen a balayage melírunk nem fog jól mutatni egy színkavalkádos hajon. 

 

Amikor találkozunk egy vendéggel és nagyobb átalakulást szeretne, akkor tudatnunk kell, hogy fizikai képtelenség egy alkalommal elérni azt az eredményt, de annál nagyobb öröm mikor végül sikerül a nagy átalakulás. A balayage melír kedvelők közt nagyon sok olyan vendég van, akik nagyon szép natúr alaphajszínnel rendelkeznek, és abba szeretnének fényt, játékot és egy kis napszítta hatást vinni.

 

Legjobban ezeket a munkákat szeretem, amikor egy natúr hajat festhetünk be és azt még szebbé tehetjük úgy, hogy az illető környezete el sem tudja dönteni, hogy eredendően ilyen a színe vagy van benne egy kis trükk. Számomra nagyon fontos a természetes összhatás, a színharmónia.

 

Balayage melír a Redken professzionális hajfestékeivel

A Balayage melír technika

Ajánlani tudom a Balayage technikát, mert a nagy előnye az, hogy személyre tudjuk szabni és egyedivé teszi azt, aki viseli. Van, aki nem szereti a változásokat, de azoknak is tudunk olyan Balayage melírt készíteni, ami nem drasztikus, de mégis kap egy kis löketet. Azok, akik átalakuló művészek örülhetnek, mert gazdag a választék. Ha szép a hajunk és illik hozzánk a stílusunk, akkor jól érezzük magunk, komfortosan és magabiztosan mozgunk, cselekszünk. Nem elhanyagolható, ha valaki elégedett magával, mert az kihat mindenre. 

 

Rutinos vagyok ebben a technikában, de nem mondhatom, hogy nincs már benne semmi kihívás. A régi vendéget ugyan olyan elégedetté tenni, mint legelőször, az újat pedig megérteni és ráérezni, hogy mit szeretne, ez mindig új kihívást jelent számomra. Minden színt szeretek, ha illik a viselőjéhez. Legjobban a természetes árnyalatokat kedvelem, a kék, zöld, lila, szürke hajszínekkel nem engem kell keresni.

 

A legjobb vendég és szakember kapcsolat az, amikor kölcsönösen tiszteljük egymást és bízunk abban, hogy az eredmény csodaszép lesz. Nem csak rám van szükség egy szép balayage-hoz, hanem szükségem van a viselőjére is, aki mesél magáról, hogy mit szeret, miben érzi jól magát, és mi az, amitől boldog lenne. Jó ez a szakma, mert a sok pozitív visszajelzés feltölt és így nem merülhetünk le.

Konzultáció a Balayage festés előtt

6 éve vagyok fodrász, és örülök, hogy megtanulhattam ezt a technikát, mert igazán szép eredményeket tudunk elérni vele. A budai A-list szalonban fontosnak tartjuk a konzultációt, melynek során megismerhetjük, hogy mit szeretne a vendég. A konzultáció mindenre kiterjed, mert fontos a vendégnek útmutatást adni, hogy az elkészült balayage milyen termékek, kezelések és milyen gyakori szalonlátogatás során őrzi meg teljes szépségét. Amikor látom a vendéget, akkor meg tudom nézni a hajának az állapotát és hogy mi történt vele azelőtt, hogy ránk talált volna. Fontos az otthoni ápolás, erre mindig kitérünk, és arra is, hogy milyen hajkezelések lennének szükségesek. Ha hosszabb az átalakulás, akkor készítünk egy tervet, hogy milyen lépésekkel és mennyi idő alatt érjük el a kívánt színt.

 

Balayage melír a Redken professzionális hajfestékeivel

Balayage finish és az utolsó simítások

Szeretem hullámosra szárítani vagy sütni a balayage melírral készült hajakat, mert jobban kiemeli a színeket, de ha valaki egyenes haj kedvelő, azzal sincs baj, szép fényesre szárítom az új frizuráját. Van olyan vendégem, aki félévente, évente jön hozzám balayage festésre, mert a természetes alaphajszínébe olyannyira természetes hatású melírokat teszek, hogy nem igényel gyakori színfrissítést. Azokkal, akik a hamvas, világos színek kedvelői, gyakrabban találkozom, mert ők körülbelül háromhavonta jönnek melíroztatni, és közte jönnek színezésre, árnyalásra és hajkezelésre is! Van olyan vendégem, aki a lenőttebb hatást kedveli, és van olyan is, aki azt a hatást szereti, ami szinte tőtől kezdődik. Segítek a választásban, hiszen a színválasztás mellett ez befolyásolja azt, hogy milyen gyakran kell jönni balayage melír frissítésre.

 

Jelentkezz be Gabihoz egy lenyűgöző Balayage melírra!

 

 

 

A cikk szerzője Illyés Gabriella Top Artist fodrászunk.  

 Érdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma