Törzsvásárlói program
HU | ENG

Hajhullás és a fejbőr problémák lelki okai

Hajkoronánk árulkodik testi és lelki egészségünkről egyaránt. A dús, fényes hajzuhatag eléréséhez testileg és lelkileg is egyensúlyban kell kerülni. Hajunk és fejbőrünk állapota utalhat olyan egészségügyi problémákra, mint például a pajzsmirigy-alulműködés, pszoriázis, cukorbetegség vagy épp gyulladás a szervezetünkben, de könnyen lehet, hogy a hajhullásnak és egyéb problémáknak lelki okai vannak

Hajhullás

Az emberek átlagosan 60 hajszálat vesztenek el naponta, hiszen hajunk folyamatosan cserélődik. A jelentősen megnövekedett stresszforrás vagy valamilyen feldolgozatlan életszituáció is állhat drasztikus hajhullásunk háttérben. Az okokra csak mi magunk jöhetünk rá, érdemes átgondolni, hogy nem-e valamilyen múltbeli sérelmet, vagy élethelyzetet nem tudunk elfogadni, vagy éppen olyan új szituációkban is jelentkezhet, mint az új munkahellyel, gyermekvállalással vagy házassággal járó változások. Így nem feltétlen csak negatív körülmények, hanem az új, ismeretlen élethelyzetek is okozhatják. Ha felfedeztük a probléma gyökerét, érdemes átgondolni, hogyan tudnánk rajta változtatni. Viszont, ha olyan problémával állunk szemben, amelyet nem tudunk befolyásolni, akkor azon kell dolgoznunk, hogy elfogadjuk vagy elengedjük az adott problémát. Fontos racionálisan végiggondolni, hogy milyen szituációktól félünk és mit tehetünk azok leküzdéséért.

 

hajhullas-es-a-fejbor-problemak-lelki-okai-3

 

Korpásodás

Bár a korpásodás hátterében is számos egészségügyi ok állhat, érdemes átgondolnunk, ha ezzel küzdünk, hogy urai vagyunk-e döntéseinknek, vagy csak környezetünk hatására és nem belső motivációnkra hallgatva cselekszünk, ezáltal elnyomva saját vágyainkat, gondolatainkat. A legfontosabb a belső béke és harmónia megteremtése az esetleges belső ellentéteink feloldásával.

 

hajhullas-es-a-fejbor-problemak-lelki-okai-2

Tartás nélküli, fénytelen haj

A tompa, fénytelen haj a vitaminhiány mellett boldogtalanságunk egyik tükre is lehet. Amennyiben tartósan kedvtelennek érezzük magunkat, igyekezzünk pozitív élményekkel megtölteni napjainkat, tartózkodjunk sokat a friss levegőn, mozogjunk rendszeresen, hiszen ezek mind endorfinokat, azaz boldogsághormonokat termelnek szervezetünkben, valamint az oxigénellátottsága is növekszik fejbőrünknek, amely hajnövekedést okoz. Lelki egyensúlyunkat hajkoronánk is visszatükrözi majd, így nemcsak mi magunk, hanem fürtjeink is élettől teliek lesznek.

 MIT AJÁNLUNK A HAJAD MEGÚJULÁSÁHOZ?

VÁLASZD ORGANIKUS, KERATINOS HAJKEZELÉSÜNKET!

A dús hajzuhatag mindig is a nőiesség egyik szimbólumának számított, így érthető, ha a hajhullás jelensége megrémít bennünket. Étkezzünk változatosan és vitamindúsan, hiszen hajunk egészségéért az A-, B-, H-, C- és E-vitaminok felelnek, valamint a vas, cink, kálium és kén is fontos szerepet játszik a ragyogó hajkorona elérésében. Testi egészségünk mellett figyeljünk lelkünk jelzéseire is, hiszen ismerjük a jól ismert mondást, mely szerint „ép testben, ép lélek.”

Ha szeretnéd, hogy a hajad újra a régi fényében ragyogjon, és újra jól érezd magad a bőrödben, válaszd vitaminos, organikus hajkezeléseinket, vagy válassz egy új színt, szakembereink mindenben segítenek!

keratinos-hajkezelesÉrdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Halpedikűr Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Masszázs Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma