Promóciók | Törzsvásárlói program
HU | ENG

Hajproblémák kezelése otthon

Ha túl száraz akkor kezelhetetlenné válik, ha gyorsan zsírosodó akkor kétnaponta mosni, szárítani, formázni kell?

Az olyan hétköznapinak látszó haj-és fejbőrproblémák mint a korpásodás, a nehezen kezelhető, száraz vagy éppen ritkuló haj nemcsak a külsődre, hanem a hangulatodra és a kisugárzásodra is hatással lehetnek.

Ha nem érzed magad jól a bőrödben és vesztesz a magabiztosságodból, az a környezetednek is fel fog tűnni!

 

A hétköznapi hajproblémák kezelése gyakran egy kis odafigyeléssel és a megfelelő termékek használatával könnyedén megoldható, míg máskor egy kicsit több energiát kell fordítanunk a hajunk és fejbőrünk megfelelő ápolására.

Egy biztos, a hajproblémák kezelése lehetséges, és mindenki megérdemli a tökéletes, ragyogó hajat!

 

Zsíros, korpás, problémás fejbőr ápolása

A zsíros, korpás fejbőr otthoni ápolása komoly kihívás elé állít, hiszen feltűnő, gyakran minden másnap törődést igényel, és azonnal szemet szúr, ha éppen nem frissen mosott, gyönyörű hajjal jelenünk meg valahol. A korpás, zsíros haj az egyik leggyakoribb haj-és fejbőrprobléma, amivel nem a legkönnyebb otthon felvenni a harcot.

A hajprobléma kezelésekor fontos tudnod, hogy a zsírosodást és a korpásodást külső és belső tényezők is befolyásolják. Nem csak arra kell figyelmet fordítanod, hogy mivel ápolod a hajad, hanem arra is, hogy milyen tápanyagokat juttatsz a szervezetedbe, biztosítasz-e minden vitamint és ásványi anyagot az immunrendszered megfelelő működéséhez, valamint, hogy nem vagy-e kitéve túl sok stressznek.

 

Ha problémás fejbőrrel rendelkezel kifejezetten olyan terméket válassz, ami kíméletesen tisztítja a fejbőrt miközben nyugtatja is azt. Igyekezz kitolni a hajmosások gyakoriságát amennyire csak tudod, és kerüld azokat a termékeket, amik szilikont tartalmaznak és elnehezítik a hajszálakat. Olyan hajfürdőt válassz, ami megoldást nyújt a száraz és a zsíros korpára is, mélyen tisztítja a fejbőrt és segít eltávolítani a látható korpát. Ilyen lehet például a Kérastase Spécifique Bain Divalent Hajfürdő is, ami segíti a hajproblémáid kezelését, ha a hajad könnyen zsírosodó, azonban a hajvégeid szárazak, nehezen kezelhetőek esetleg töredezettek is. Ha ilyen problémával küzdesz, mindenképpen olyan terméket válassz, ami segít szabályozni a fejbőr faggyútermelését és kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket és a felesleges faggyút. A száraz hajvégekre nem szükséges külön is felvinni a sampont, ehelyett gondoskodj a megfelelő táplálásukról balzsam, pakolás vagy maszk segítségével. Ha szeretnél kifejezetten a fejbőröd számára is biztosítani egy kis ápolást, nyugtatást és hidratálást, akkor válassz kifejezetten erre kifejlesztett pakolást.

 

Meggyengült haj

Ha eleve finom, vékonyszálú hajjal rendelkezel, akkor a külső behatásoktól könnyedén meggyengülhet a hajszálak szerkezete. A hajproblémák kezelése mindig egy komplex folyamat: lépj vissza az időben, és kérdezd meg magadtól, hogy biztosan mindent megtettél-e eddig a hajad szépségéért és egészségéért?

A hajszálakat folyamatosan védeni kell a magas hőtől hajformázás során, a káros UV sugaraktól, illetve festés, szőkítés után is kiemelt figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a hajszálakat a megfelelő termékekkel ápoljuk, hogy hosszú távon is egészségesek és ragyogóak maradjanak.

 

A meggyengült haj otthoni ápolása során kiemelten fontos, hogy a hajszálak mélyén regeneráljuk a haj szerkezetét, illetve, hogy biztosítsuk a megfelelő védelmet a környezet káros hatásaival szemben. Válassz olyan sampont, ami segít erősíteni a szerkezetükben meggyengült, sérült hajszálakat, regenerálja azokat és hozzájárul a hajszálak újjáépítéséhez. A haj erősítése és ápolása mindennél fontosabb a meggyengült hajszálak számára, a megfelelő pakolás pedig hozzájárul a hajszerkezet megújulásához, ápolja a töredezett hajvégeket és selymes, fényes végeredményt biztosít.

 

Száraz, igénybe vett haj

Ha a hajad száraz, festett vagy szőkített, a fejbőröd pedig kellemetlenül feszül akkor mind a hajad, mind pedig a fejbőröd extra táplálást és hidratálást igényel. A szárazság olyan hajprobléma, melynek kezelése érintheti kizárólag a hajvégeket, de akár a haj teljes hosszát is. Pár látogatás a szalonban sajnos nem feltétlenül nyújt megoldást. A hajproblémák otthoni kezelése elengedhetetlen, hogy hajad újra rugalmas, fényes és selymes legyen!

Ha a szárazság csak a hajvégeket érinti, akkor először a töredezett hajvégek regenerálására kell kiemelt figyelmet fordítanod. Mindenképpen válassz egy olyan ápoló pakolást, ami táplálja és regenerálja a száraz, igénybe vett hajat, miközben újra puhává és selymes tapintásúvá varázsolja azt!

 

Ha a fejbőröd és a hajad teljes hossza is száraz, akkor a hajtövek is figyelemért kiáltanak! A tápláló pakolás vagy maszk mellett válassz olyan hajfürdőt ami a hajtövektől kezdve mélyen táplál, puha tapintásúvá és selymessé teszi a hajat, miközben kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket a száraz, igénybe vett hajról.

Ha formázod, vagy akár magas hőfokon szárítod a hajad, akkor mindenképp gondolj a hővédelemre, ezzel elkerülve a haj további károsodását.

 

Ritkuló haj otthoni kezelése

A ritkuló haj egy olyan komplex probléma, ami biztosan kihat az ember hangulatára, önbizalmára és kisugárzására is, pedig mint minden hajprobléma, természetesen ez is kezelhető. Itt kiemelt szerepet játszhat nem csak a táplálkozás, az életvitel és a stressz is, de nagyobb környezeti vagy hormonális változások is hatással lehetnek a hajunkra.

Ha dúsabb hajkoronára vágysz, akkor mindenképpen professzionális otthoni segítségre lesz szükséged! Olyan otthoni szérumot és ápolót válassz, amik segítenek megvastagítani az elvékonyodott hajszálakat és aktiválják a hajtüszők növekedési fázisát hogy a haj újra hosszú és élettel teli legyen.

Emellett azonnali optikai csaláshoz is folyamodhatunk, hiszen a nagyobb volumen dúsabb hatást eredményez és sűrűbb, testesebb haj látszatát kelti miközben megerősíti a hajszerkezetet és hidratálja a hajszálakat.

 

Fakó, fénytelen festett haj

A festett haj sajnos hajlamos elveszteni kezdeti fényét és csillogását, kiemelten igaz ez természetesen, ha a hajfesték nem megfelelő minőségű volt, esetleg otthoni hajfesték került alkalmazásra. Egy biztos: a festett hajszín megőrzése érdekében kiemelten fontos, hogy hajad ne csak ragyogóan fényes, de egészséges és élettel teli is legyen hosszú időn át.

A festett haj otthoni ápolása során kiemelten fontos a védelem a környezet káros hatásaival szemben, ilyen lehet például az UV-sugárzás, de a szélsőséges környezeti tényezők és a kívülről érkező szennyeződések, mint például a szmog is.

Az intenzíven ragyogó hajszín eléréséért olyan hajfürdőt válassz, ami E-vitamin tartalmával hatékonyan védi a hajat a környezeti hatásoktól illetve bezárja a pigmenteket a hajszálak belsejébe. A hajad igényeinek megfelelően választhatsz könnyed hajápoló tejet vagy testesebb hajszínvédő pakolást is ami véd az UV-sugárzás ellen és a hajszálak mélyére zárja a pigmenteket. Az eredmény hosszan tartó, védett hajszín, ami kitart majd a következő szalonlátogatásodig!

 

Hajproblémák otthoni kezelése professzionális Kérastase termékekkel

A Kérastase kivételes hatékonyságú haj- és fejbőrápoló termékek exkluzív márkája. Valamennyi Kérastase termék bőrgyógyászati felügyelet mellett tesztelt és mindegyik egy adott, specifikus hajprobléma kezelésére szolgál, így igazán személyre szabott ápolást nyújt.

 

 

Szívesen kipróbálnád a kifejezetten a Te hajtípusod számára kifejlesztett prémium Kérastase termékeket?

 Érdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma