Promóciók | Törzsvásárlói program
HU | ENG

Hajszínváltás? Mire figyeljünk?

Van, aki valamilyen nagyobb fordulóponthoz köti a megújulást, mások csak szimplán megunják az aktuális hajszínüket az évek alatt és változtatni szeretnének, azonban fontos tisztában lennünk a hajszínváltoztatás lépéseivel és mikéntjével, főleg, ha drasztikus változtatáson gondolkozunk.

 

Az első és legfontosabb, hogy olyan helyet válasszunk, ahol megfelelő szakértelemmel és professzionális hozzávalókkal dolgoznak, hiszen a hajszínváltoztatás egy időigényes és nehéz folyamat.

Egy kis hajszíntan, hogyan jobban megértsük

Laikusként is könnyebb megértenünk, hogy miért nem tudunk egy csettintésre például feketéből szőkévé válni, ha egy kicsit megismerjük azt a varázslatot, melyekkel a szakemberek dolgoznak.  A fodrászok a természetes haj színét egy 10-es skálán vizsgálják, festett haj esetében ez lehet 11-12-es is. A legnagyobb tapasztalatot minden esetben a színárnyalat beazonosítása jelenti, melynek pontos meghatározása kulcsfontosságú, hiszen a haj pigmentjei fogják befolyásolni a végeredményt.

Feketéből szőkét? – A sötét haj világosítása

Az egyik legbonyolultabb kérés szinte amikor valaki sötét haját szeretné kivilágosítani, az eljárás nagy körültekintést igényel a fodrász részéről is. Első lépésben a hajban lévő pigmenteket világosítják az eljárás folyamán a kívánt színmagasságig, utána pedig újrapigmentálás révén hozzák létre a kívánt hajszínt. Azért is fontos, hogy szakemberhez forduljunk és ne mi magunk essünk neki a műveletnek, hiszen ilyenkor egyedileg kikevert festéket használnak, melyet akár 3-4 alapszínből kevernek ki annak érdekében, hogy a hiányzó pigmenteket pótolják, a feleslegeseket pedig semlegesítsék.

A haj színárnyalatának változtatása

Szintén gyakori kérés, hogy teljesen más 2-3 árnyalattal eltérő hajszínt szeretnénk. Ilyen például amikor valaki aranyszőkéből hamvasat szeretne,  vagy éppen a vörösesből lilásat. De akkor is ehhez a folyamathoz nyúlnak a szakemberek, ha olyan „házi” katasztrófával találkoznak, amikor hajunk foltos, egyenetlen lesz a festés után. Ebben az esetben egy depigmentálás nevű eljárást alkalmaznak a szakemberek, melynek során célzottan azokat a pigmenteket próbálják eltávolítani a hajból, amely a nem kívánt hajszínért felel. Ezután pedig egy újabb folyamat következik, a festés, ami a felesleges, megmaradt pigmentek színének semlegesítését jelenti és így jön létre az új hajszín. Ez a folyamat is elhúzódhat akár 4-6 órán át is, attól függően, hogy milyen mértékben változtatják meg a haj színét és mennyire sérült a haj szerkezete.

A megfelelő hajszín kiválasztása igazi művészet

Szalonunkban szakembereink nem csak azért felelnek, hogy szaktudásuk és a termékek legyenek professzionálisak, hanem azért is, hogy minden Vendégnek személyre szabottan segítenek megfelelő árnyalatot választani. Ekkor rengeteg mindent figyelembe vesznek, úgy mint:

-a színtípusunk , tehát a bőrünk, a szemünk, a hajunk eredeti színe

-a hajunk karaktere, legyen az vékony, vastag, göndör, ősz

-a hajunk egészségi állapota

-a hajunk pigmentációja, azaz mennyi és milyen arányú vörös, mennyi sárgás pigment van benne, mivel ez mindenkinél eltérő és nagyban befolyásolja a festés végeredményét

Amennyiben megújulásodat professzionális kezekre bíznád, jelentkezz be szakemberinkhez egyetlen kattintással! 

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

keratinos-hajkezelesÉrdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Halpedikűr Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Masszázs Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma