Promóciók | Törzsvásárlói program
HU | ENG

Intim Gyanta A-tól Z-ig

Próbáltad már az intim gyantát? Vagy csak kacérkodsz a gondolattal, de még nem merted rászánni magad? Sok mindent hallottál már róla, de nem tudod kinek higgy és tele vagy kérdésekkel?

 

Hogyan zajlik a gyantázás? Fáj? Mekkorának kell lennie a szőrnek ahhoz, hogy gyantázni lehessen? Le kell venni a bugyit? Szégyenlős vagyok, biztos nekem való? Mekkora területről távolítják el a szőrt? Mi a különbség a bikini-, a fazon-, a brazil és a hollywood stlye gyanta között? Meddig marad sima a gyantázott terület? Miben tér el a gyantázás más szőrtelenítési eljárásoktól? Tényleg jobb a gyantázás, mint a borotválás? Menstruáció alatt tényleg nem lehet gyantázni? Milyen fajta gyantával történik az intim területek szőrtelenítése? Nagyon érzékeny a bőröm, nem fogja irritálni a gyanta? Allergiás vagyok a fenyőgyantára, létezik a problémámra megoldás? A gyantától nem ereszkedik meg a bőr? Nem vagyok túl idős hozzá? Várandósan is lehet gyantázni?

Ha a fenti kérdések közül bármelyik megfogalmazódott benned, jó helyen jársz! Ebben a cikkben igyekszünk mindenre választ adni és eloszlatni az intim gyantát körülvevő mítoszokat és bizonytalanságokat.

Hogyan zajlik a gyantázás?

Az A-list szalonokban a gyantázás szigorúan zárt ajtók mögött, egy kifejezetten kozmetikai célokra kialakított, szeparált helyiségben zajlik, ahol csak Te és a gyantázást végző szakember van jelen. A gyantázás fekvő helyzetben történik, gyantázóágyon, amelyet kollégáink minden kezelés előtt fertőtlenítenek és egy egyszer használatos lepedővel vonnak be.

Fájdalmas?

Nem hazudunk: elsőre kicsit fájdalmas, de a fájdalomérzet hamar enyhül, ahogy a bőrben található receptorok alkalmazkodnak az őket érő ingerhez. Ráadásul, egy képzett szakembernek a kisujjában van, hogy olyan technikával húzza le a bőrödre felvitt gyantát, amivel a lehető legkisebb fájdalmat okozza neked. Hamar azon fogod kapni magad, hogy nem is a gyantázásra figyelsz, hanem a kozmetikussal beszélgetsz vagy az aznapi bevásárlólistádat tervezed.

Mekkorának kell lennie a szőrnek ahhoz, hogy gyantázni lehessen?

Kb. 4-5 mm-es hosszúság az ideális. Ha kicsit hosszabbak a szőrszálak, nem probléma, de ha ennél rövidebbek, az jelentően csökkentheti a gyantázás hatásfokát, mert a túl rövid szálak nem tudnak megfelelően megkapaszkodni a gyantában.

Le kell venni a bugyit?

Ezt Te döntöd el! Kényelmesebben fogod érezni magad, ha deréktól lefelé levetkőzöl, de lehetőséged van egy kifejezetten erre a célra készült, egyszerhasználatos bugyit kérni a kozmetikustól, és mindig csak azt a területet fedetlenül hagyni, amely épp kezelés alatt van.

Szégyenlős vagyok, biztos nekem való?

Ne aggódj, ez teljesen normális, de emiatt ne foszd meg magad a tartós, bársonyos simaságtól, amit sem borotválással, sem szőrtelenítő krémekkel, sem pedig epilálással nem érhetsz el! Gondolj bele: nem te lennél az első, akit a kozmetikus „odalent” is lát, neki ez a mindennapi munkájához tartozik! Ráadásul, ahogy előbb említettük, lehetőséged van gyantázás közben egyszerhasználatos bugyit viselni, amivel eltakarhatod az éppen nem kezelt részeket.

Mekkora területről távolítják el a szőrt?

Ez csakis Tőled függ! Egy teljes intim gyanta során a szeméremdombról, a nagyajkakról és a popsi belső részéről is leszedik a szőrt, de a legnépszerűbb eljárás az, amikor a szeméremdomb középső részén a kozmetikus csíkot, sávot vagy háromszöget alakít ki és csak a többi részről távolítja el teljesen a szőrt.

Mi a különbség a bikini-, a fazon-, a brazil és a hollywood stlye gyanta között?

Biztosan te is sokféle megnevezéssel találkoztál az intim gyantázásra vonatkozóan, és volt alkalmad tapasztalni, hogy ugyanaz a név különböző helyeken sokszor más és más eljárást (és végeredményt) jelent. Bikinigyanta-fronton van a legegyszerűbb dolgunk: ez mindenkor azt jelenti, hogy a kozmetikus a bikini vonalán túli területet szőrteleníti. A fazongyanta alapvetően a szeméremdombon lévő szőrzet alakítására vonatkozik, de gyakran összemosódik a brazil gyanta fogalmával. A brazil gyanta kifejezés legelterjedtebben arra használatos, amikor a kozmetikus a teljes intim területről eltávolítja a szőrt, de a szeméremdombon meghagy egy kis szőrzetet. Ugyanakkor szokás brazilnak hívni azt is, amikor a szeméremdombon sem marad szőr. Ez utóbbival egyenértékű a hollywood style, azaz, amikor a kozmetikus minden szőrzetet eltávolít az intim területekről, beleértve a szeméremdombot, a nagyajkakat és a popsi belső részét is.

Látható, hogy a különböző megnevezések között átfedések vannak, ami sok esetben megtévesztő, összezavaró lehet, ezért azt tanácsoljuk, hogy minden esetben pontosan egyeztesd a kozmetikussal, hogy az intim gyanta során mely területekről szeretnéd eltávolítattni a szőrt.

Meddig marad sima a gyantázott terület?

Ez egyénenként változó, de általánosságban azt mondhatjuk, hogy 3-6 hét alatt növekszik meg újra a szőr a gyantázott területen.

Miben tér el a gyantázás más szőrtelenítési eljárásoktól?

A gyantázás legnagyobb előnye, hogy gyorsan, hatékonyan és tartósan varázsolja bársonyosan simáva a bőrt. Gyorsabb és éppen ezért kevesebb fájdalommal is jár, mint az epilálás. Tartósabb, mint a borotválás és a szőrtelenítőkrémek használata, hiszen az előbbiek nem gyökerestül szedik ki a szőrszálakat, csak a bőr feletti részüket távolítják el. Emiatt a gyantázás kevesebb időt is vesz el az életünkből, hiszen míg a borotvát és a szőrtelenítőkrémeket két-három naponta elő kell venni, addig gyantázni elegendő néhány hetente is.

Tényleg jobb a gyantázás, mint a borotválás?

Igen, abban az értelemben, hogy sokkal tartósabb és kevesebb vesződséggel jár! Ahogy előbb említettük, a gyantázás gyors és hatékony eljárás, ami után heteken át sima marad a bőröd. A borotválás legnagyobb hátránya a gyantázással szemben, hogy néhány naponta ismételni kell, míg a gyantázás esetében elegendő ha 3-6 hetente szőrtelenítesz újra. Bár az a tévhit már megdőlt, hogy a borotválás erősíti a szőrzetet, az azonban tény, hogy a borotválás után kiserkenő szálak erősebbnek látszanak és sokkal feltűnőbbek, mert a végük nem elvékonyodó, amilyen természetes állapotukban lenne, hanem a borotva okozta vágás miatt vastagabb. Gyantázás után ilyesmi nem fordulhat elő, hiszen a szőrszálak gyökerestül kerülnek eltávolításra, így az új szőrzet finomabb és ritkább lesz.

Menstruáció alatt tényleg nem lehet gyantázni?

Ez egyáltalán nem igaz, de fontos, hogy ilyenkor frissen felhelyezett tamponnal érkezz a kezelésre! Ugyanakkor tény, hogy menstruáció idején az ember érzékenyebb, alacsonyabb a fájdalomküszöbe, így inkább azt javasoljuk, hogy ne ezt az időszakot válaszd a gyantázásra, ha nem sürgős a dolog.

Milyen fajta gyantával történik az intim területek szőrtelenítése?

A budapesti A-list szalonokban az Italwax termékeit használjuk, amelyeket kimondottan abban a szellemben fejlesztettek ki, hogy a szőrtelenítés minél kíméletesebb, ugyanakkor hatékony eljárás legyen. Az intim területek gyantázásához lehúzócsík nélküli waxot használunk, aminek a legnagyobb előnye egy hagyományos, patronos gyantával szemben, hogy nem ragad hozzá a bőrhöz, használata emiatt sokkal kisebb fájdalommal jár, illetve a pehelyszálak is megtapadnak benne, így a végeredmény hatékonyabb és tartósabb lesz.

Nagyon érzékeny a bőröm, nem fogja irritálni a gyanta?

Az A-list szalonok képzett kozmetikusai pontosan meg tudják állapítani, hogy a bőrtípusodhoz melyik Italwax termék illik leginkább, így nagy eséllyel elbúcsúzhatsz a benőtt szőrszálaktól és a bőrirritációtól. (Azt azonban tudnod kell, hogy ha az átlagosnál hajlamosabb vagy a szőrbenövésre, akkor lehetséges, hogy egyetlen szőrtelenítési technika sem fog 100%-os védelmet nyújtani neked e kellemetlenség ellen.)

Allergiás vagyok a fenyőgyantára, létezik megoldás a problémámra?

Az Italwax fejlesztői azokra is gondoltak, akik allergiás tünetekkel reagálnak a gyantára: fenyőgyantamentes, hipoallergén termékeik a legérzékenyebb bőr szőrtelenítésére is megoldást nyújtanak!

A gyantától nem ereszkedik meg vagy ráncosodik össze a bőr?

Fellélegezhetsz, a válasz nem! A szakszerűen végzett gyantázás semmilyen negatív hatással nincs a bőrre, sőt mivel a legfelső hámréteg elhalt sejtjeit is eltávolítja, közvetett módon segíti a bőr megújulását.

Nem vagyok túl idős hozzá?

Semmiképp! Az intim gyantázásnak nincs felső korhatára. Mindannyian megérdemeljük a tökéletesen sima bőr nyújtotta örömöt és önbizalmat!

Várandósan is lehet gyantázni?

Természetesen. A várandósság miatt nem kell lemondanod az intim gyantáról, arra azonban érdemes felkészülnöd, hogy ilyenkor a szokottnál érzekenyebben reagálhatsz a gyantázásra.

Miért minket válassz?

A budai és pesti A-list szalonokban különleges környezetben, magasan képzett szakemberek kezei között szépülhetsz, akik pontosan meg fogják tudni állapítani, hogy melyik termék a legmegfelelőbb a Te bőrtípusod kezelésére. A végeredményben így biztosan nem fogsz csalódni és heteken keresztül élvezheted a bársonyosan sima bőr örömét!

Szépülj és relaxálj profi kezek között!Érdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Halpedikűr Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Masszázs Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma