A mélyszöveti masszázst kimondottan azoknak ajánljuk, akiknek a lágy, inkább relaxáló masszázsformák már kevésnek mutatkoznak.

Ha Ön sportoló – legyen szó versenysportról vagy rendszeres testmozgásról -, netán olyan fizikai munkát végez, amely a fizikumát valóban próbára teszi, de még akkor is a mélyszöveti masszázst ajánljuk Önnek, ha gyakran túrázik, vagy bármi okból átlagon felüli fizikai terhelésnek van kitéve, akár nap mint nap.

 

Kinek ajánljuk a mélyszöveti masszázst?

Ezt az alapvetően erős masszázst azok is szeretni fogják, akik szimplán előnyben részesítik az erőteljes kezelést a gyengédebbel szemben. Ha Ön valamilyen krónikus fájdalommal küzd, szintén jó szívvel ajánljuk a mélyszöveti masszázst, hiszen tudjuk, hogyan lehet átdolgozni a mélyebb kötőszöveteket és izmokat, ezáltal a masszázs sokkal eredményesebb lehet, mint bármilyen felületi kezelés.

 

Sokat utazott mostanság, és megviselte a testét, fáradtnak érzi magát, és fájdalmai is vannak?

Ha a fájdalom megszüntetése, az izmok erősebb átdolgozása, az izmok normál vérkeringésének helyreállítása a cél, nem pedig az utazás utáni relaxálás, mi akkor is a mélyszöveti masszázst javasoljuk Önnek. Azoknak, akik sokat túráznak, kirándulnak, vagy épp ellenkezőleg: sokat állnak vagy ülnek egy helyben, azoknak nem csak a mély masszázs, de az ennél a masszázstípusnál használt nyújtások is kiemelkedően hasznosak. A sok üléstől kifejezetten fájhat a derék (például hosszabb repülő- vagy kocsiútnál), és "elgémberedhetnek" a végtagok, a végtagok "újjáélesztésére" pedig nagyon jó a kimozgatás, azaz stretching, főleg ha a befeszült izmok miatt az ízületi mozgáspálya beszűkül.

 

Miért előnyös a nyújtás, stretching a masszázs közben?

Minden masszázstípus, amellett, hogy ellazít és feledteti a hétköznapok fáradalmait, a teljes testnek és szellemnek, ezáltal a léleknek is felüdülést kínál, a mélyszöveti masszázst pedig azoknak ajánljuk, akik nem érik be ennyi jótékony hatással, hanem szeretnék magukat úgy érezni, mint akik frissen jöttek egy kőkemény edzésről.

 

A bejegyzés Nagy Ágoston masszőrkollégánk javaslatai alapján született.

 

Nézze meg, milyen masszázstípusokat kínálunk még Önnek a pesti szalonunkban. Érdekesnek találta ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: Masszázs, A-List Salon&SPA, összes téma