Promóciók | Törzsvásárlói program
HU | ENG

Milyen frizura illik az arcformádhoz?

Cikkünkből megtudhatod, milyen frizura illik leginkább az arcformádhoz!

Mindannyian tudjuk, hogy hajviseletünk döntően befolyásolja megjelenésüket. Ha a hajunk tökéletes, az közérzetünkre és kisugárzásunkra is pozitív hatással van!


Egy igazán jó hajstílus és -forma megválasztása maga a főnyeremény: önbizalmat ad, és ezáltal magabiztosabbak lehetünk.

 

Mutatunk nektek néhány praktikát amellyel ti is a legmegfelelőbb frizurát választhatjátok ki magatoknak, fodrászotok segítségével.

 

Frizurák szív alakú arcformához:

Az ilyen típusú arcformát szélesebb homlok és keskenyebb áll jellemzi, ezért a frufru különösen előnyös választás, mert keskenyíti a homlokot. Fontos megjegyezni, hogy ez esetben az arccsont és a szem hangsúlyozása elengedhetetlen, ezért javasolt az áll vonala alá növeszteni a hajat, viszont ideális esetben nem szabad annak sokkal a váll alá érnie. Ha szimmetrikus arc párosul a szív alakú arcformához, akkor középválasztékot is képezhetünk, mert az így oldalra eső haj megfelelően keretezi az arcot.

Kerek arcforma:

Kerek arcforma esetében a homlok és az áll közötti távolság körülbelül ugyanakkora, mint az arccsontok távolsága. Ilyen esetben a hosszúkás frizuraformák a legelőnyösebbek, ezek közül is az egyenes, kissé tépett frizurák, melyek nyújtják az arcot. Választhatsz hozzá egy laza, aszimmetrikus frufrut, de szabadon is hagyhatod a homlokod.

Ovális arcforma:

Az ovális arcformával rendelkező hölgyek tulajdonképpen bármilyen frizurát viselhetnek, mert minden jól áll nekik, a rövidtől a derékig érő hajig. Arcformájuk lehetővé teszi a közép- és oldalválasztékot is, valamint a szimmetrikus és aszimmetrikus frufru viselését egyaránt. Az ilyen arcformával rendelkező nők esetleg csak az erősen magasra tupírozott frizurával nyúlhatnak mellé, mert az csak tovább nyújtja a szép fejformát. Göndör, illetve hullámos haj esetén érdemes kerülni a rövid fazonokat.

Szögletes arcforma:

A szögletes arcformát a széles homlok, határozott és markáns áll, valamint a kiugró arccsont jellemzi. Az összhatáson érdemes finomítani laza hullámokkal, de semmiképp sem erős göndörséggel. A lágyan tépett tincsek is segítenek ellensúlyozni a karakteres vonásokat. Bizonyos esetekben akár aszimmetriával is javasolt elvonni a figyelmet az arc legerőteljesebb vonásairól, és érdemes feltűnőbb színeket használni, hogy a frizura vonzza a tekintetet.

Jelentkezz be hozzánk!

keratinos-hajkezelesÉrdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Halpedikűr Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Masszázs Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma