Promóciók | Törzsvásárlói program
HU | ENG

Milyen frizura illik az arcformádhoz?

Cikkünkből most megtudhatod, Milyen frizura illik az arcformádhoz!

Mint tudjuk, a hajunk befolyásolja legjobban a makulátlan megjelenésüket. Ha a hajunk tökéletes, akkor a kedvünk is sokkal jobb!


Egy igazán jó hajstílus és forma megválasztása pedig maga a főnyeremény. Önbizalmat ad és ezáltal magabiztosabbak lehetünk.

Most mutatok nektek néhány praktikát amellyel ti is a legmegfelelőbb frizurát választhatjátok ki magatoknak, fodrászotok segítségével.

 

Szív alakú arcformához frizurák:

Az ilyen típusú arcformát a szélesebb homlok és keskenyebb áll jellemzi, ezért a frufru különösen előnyös választás, mert keskenyíti a homlokot. Fontos megjegyezni, hogy ezesetben az arccsont és a szem hangsúlyozása elengedhetetlen, ezért javasolt az áll vonala alá növeszteni a hajat, viszont ideális esetben nem szabad annak sokkal a váll alá érnie. Ha szimmetrikus arc párosul a szív alakú arcformához, akkor középválasztékot is képezhetünk, mert az így oldalra eső haj megfelelően keretezi az arcot.

Kerek arcforma:

Kerek arcforma esetében a homlok és az áll közötti távolság körülbelül ugyan akkora, mint az arccsontok távolsága. Ilyen esetben a hosszúkás frizuraformák a legelőnyösebbek, az egyenes kissé tépett frizurák, melyek nyújtják az arcot. Érdemes választani egy laza aszimmetrikus frufrut vagy akár szabadon hagyni a homlokot.

Ovális arcforma:

Az ovális arcformával rendelkező hölgyek tulajdonképpen bármilyen frizurát készíthetnek, mert minden jól áll nekik, a rövidtől a fenékig érő hajig. Arcformájuk lehetővé teszi a közép és oldalválasztékot is valamint a szimmetrikus és aszimmetrikus frufrut egyaránt. Az ilyen arcformával rendelkező nők csak az erősen magasra tupírozott frizurával nyúlhatnak mellé, mert az csak tovább nyújtja a szép fejformát. Göndör illetve hullámos haj esetén érdemes elkerülni a rövidre vágást.

Szögletes arcforma:

A szögletes arcformát a széles homlok, határozott és markáns áll, valamint a kiugró arccsont jellemez. Az összhatáson mindenképpen érdemes finomítani, laza hullámokkal de semmiképp sem erős göndörséggel. A lágyan tépett tincsek is segítenek ellensúlyozni a karakteres vonásokat. Bizonyos esetekben akár aszimmetriával is javasolt elvonni a figyelmet az arc legerőteljesebb vonásairól és érdemes feltűnőbb színeket használni, hogy a frizura vonzza a tekintetet.

Jelentkezz be hozzánk!

keratinos-hajkezelesÉrdekesnek találtad ezt a cikket?
Kapcsolódó témáink: A-list Salon & Spa Csomagok Esküvő Fodrászat Halpedikűr Kéz- és lábápolás Kozmetika Manikűr Masszázs Nyereményjáték Pedikűr Trend Összes téma