Promóciók | Törzsvásárlói program | Blog
HU | ENG

Sterilizálás és fertőtlenítés az A-list szalonokban

Az A-list Salon & Spa minden helyszínén manikűrös és pedikűrös kollégáink steril eszközökkel dolgoznak a legkorszerűbb technikákat alkalmazva, hogy vendégeinknek a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatásokat tudjuk nyújtani. Minden folyamat fertőtlenítéssel kezdődik...

Mi a különbség a sterilizálás és a fertőtlenítés között? 

A fertőtlenítőszerek kizárólagos használata csupán 97 százalékos tisztaságot biztosít, mivel csak a mikroorganizmusokat pusztítja el, a mikrobákat illetve spórákat nem. Ezzel szemben a sterilizálás során minden kórokozó (beleértve a spórákat, mikrobákat is) elpusztul, így 100 százalékos tisztaságot, tehát steril állapotot érünk el. Az egészségügyben, például sebészeti beavatkozásoknál is ezt az eljárást alkalmazzák, hiszen így teljes mértékben biztosított, hogy nem terjednek az esetleges fertőzések.

Hogyan történik a sterilizálás? 

A sterilizálás több módon tud végbemenni. Ezek közül a legelterjedtebbek a hőlégsterilizátor, az autokláv illetve a sterilizáló folyadék alkalmazása. 

A szalonjainkban Titanox hőlégsterilizáló gépeket használunk, amelyek a magas hőfok által pusztítanak el minden kórokozót.

Minden fémeszközt lezárt kraftpapírtasakokba helyezünk, amelyeket 60 percig 180°C fokon sterilizálunk.

Ezek a tasakok kizárólag a szolgáltatások elején, a vendég szeme előtt kerülnek kibontásra, ezzel biztosítva őket a maximális higiéniáról.


Image

A sterilizálás előnyei:

Egyszer használatos reszelők

A steril eszközök használata mellett a reszelők terén is egy egyedi megoldást alkalmazunk, ami a sterilizáláshoz hasonlóan még nem elterjedt Magyarországon.

Ha több vendégnél használnánk egy adott a reszelőt, akkor ugyanúgy fennáll a fertőzések terjedésének veszélye. Ezt megelőzve mi egyszer használatos reszelőket alkalmazunk, ezáltal még inkább biztosított a maximális higiénia.

Minden szolgáltatásnál új csiszolópapírt helyezünk fel a reszelőalapra, így minden reszelőt csak egyszer használunk. A szolgáltatás végén egyszerűen leszedjük a használt papírt, a reszelőalapot pedig fertőtlenítés után bekészítjük a következő vendégnek.

A szakma legújabb irányelveinek kulcsfontosságú részét képzi a steril eszközök használata, így tudjuk biztosítani a 100%-is higiéniát és a nálunk megszokott kiemelkedő minőségű szolgáltatásokat.

Image

ImageÉrdekesnek találtad ezt a cikket?